• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Welkom bij bullterrier kennel Of Laelaps in Tilburg!

 

Mijn naam is Laura Drijvers Cupr en ik kom oorspronkelijk uit Zweden, maar woon nu in Tilburg, Nederland samen met mijn man; Richard Drijvers.

Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met het Bullterrier ras in 1994 op 9 jarige leeftijd. Natuurlijk was ik meteen verliefd en kan ik me geen beter gezelschap voorstellen. Helaas had mijn eerste teefje een aantal gezondheidsproblemen. Toen zij 6 maanden oud was kreeg zij last van haar patella, huidproblemen en had zij moeilijkheden met lopen op harde oppervlakken vanwege haar voetzolen. Het was hartverscheurend om haar zo te zien, maar ik heb er alles aan gedaan om haar leven zo goed mogelijk te laten zijn tijdens de 9 jaren dat ik haar bij me heb gehad. Vanwege een ongeluk moest ik haar op 9 jarige leeftijd laten inslapen. Het kostte veel tijd om daar overheen te komen en een nieuwe hond te nemen.

Vanwege deze ervaring is de gezondheid van de hond en het ras in het algemeen het belangrijkste criterium dat ik tijdens het fokken in acht neem. Daarna is temperament het meest belangrijk voor mij. Dit komt er op neer dat wij uitsluitend met gezonde bullterriers fokken.

We fokken geen grote aantallen en wij houden zelf ook niet veel honden. Onze honden zijn in de eerste plaats onze huisdieren en pas in de tweede plaats een onderdeel van ons kennel. Daarom zullen wij maximaal 1 nest per jaar fokken, omdat wij vinden dat onze honden goed genoeg moeten zijn om een goed voorbeeld te zijn voor het ras.

De pups zullen in een huiselijke omgeving worden grootgebracht en wij zullen onze uiterste best doen om ze in een mooi gezinnetje te plaatsen.

 

Het verhaal van of Laelaps!

 

Laelaps was een mytische hond, voorbestemd om altijd zijn prooi te vangen. Hij werd aan Kreta geschonken door Zeus, de Griekse oppergod, maar werd later door Koning Minos aan Prokis en Kephalos van Athene doorgegeven.

 

Kephalos gebruikte Laelaps om op de Teumessiaanse vos te jagen. De vos was echter voorbestemd om nooit gevangen te worden. Zo stond Zeus voor een dilemma; een hond die altijd zijn prooi vangt, jagend op een vos die niet te vangen is. Hij besloot ze naar de hemel te verrijzen als de sterrenbeelden Canis Major en Canis Minor. Daarmee bevroor hij het dilemma en zette het voor eeuwig aan de hemel als les voor de mens.